L'acadèmia Taure treu l'art al carrer

 
00:00
Dissabte, 14 Juliol, 2012

ARTrapa’m performance. Així s’anomena el projecte d’art al carrer que dissabte passat va dur a terme l’Acadèmia Taure de dibuix i pintura ubicada al número 59 del carrer d’Astúries. Un joc de paraules, “art”, i “atrapa’m”, que defineixen la idea del projecte: fer que la gent del barri atrapi les obres d’art que es troba pel carrer.

Durant tot el dia artistes de l’acadèmia van distribuir pels voltants de la Plaça del Diamant fins a un centenar de quadres. Els carrers i mobiliari urbà es veien inundats d’art però per poca estona. I es que les obres anaven desapareixent a mesura que els veïns i veïnes atrets per la iniciativa s’enduien alguna de les creacions.

Carol Pérez, participant: “Vaig a classes amb ells [el Joss i la Natàlia], ens van explicar la proposta i jo he demanat a alguna amiga que ens ajudés. Traiem obres i no ens les deixen ni posar. M’ha semblat una iniciativa xula.”

Les obres són fruit de tres anys de treball de la Natalia Taure i el Joss Buruil. Des de serigrafies, a teles o fins i tot retrats de gent del barri que van acudir a la cita per poder endur-se la peça que els regalaven els seus autors.

Joss Buruil, academia Taure: “Producimos, producimos y se van acumulando las obras y no se venden. Entonces, dijimos, regalemoslas. A la gente le hace ilusión, le gusta el arte y muchos no van a galerías, no van a museos, pues se lo llevamos. Y provocamos así el encuentro fortuito con el publico para poder ver hasta dónde podemos involucrar a la gente dentro del proceso creativo.”

Art efímer però que al final acabarà deixant constància. I és que el Joss i la Natàlia, de l’Acadèmia Taure han demanat a tots aquells i aquelles que s’han emportat alguna de les obres una fotografia que els mostri el destí final de la seva peça.

El resultat es veurà reflectit en una obra final: un mapa confeccionat a partir de les instantànies on es veurà el lloc en què cadascú ha col•locat l’obra atrapada al carrer.

Informen: Neus Valls i Irina Gimeno

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.