L'Assemblea de la Vila de Gràcia celebra 1 any

 
00:00
Dissabte, 12 Maig, 2012

De la mateixa manera que ara fa gairebé un any, el moviment del 15M es desplaçava del centre de Barcelona als diferents barris i pobles, el passat dissabte, sota el lema ‘Tornem a les places, sortim del capitalisme’, les assemblees dels barris es van tornar a trobar a la plaça de Catalunya per mostrar la continuïtat del moviment i de les seves reivindicacions.

L’Assemblea de la Vila de Gràcia va realitzar diferents activitats durant el matí com una xerrada, teatre i activitats infantils a la plaça de la Vila, abans d’acudir a la trobada.

Albert Roig, Assemblea Vila de Gràcia: “Creiem que si es volen canviar les coses, és important que la gent s’organitzi i que la gent se senti partícip de les decisions que es prenen. És complicat, però la manera com s’hauria de fer és l’Assemblea. Trobar-nos a uns espais i poc a poc anar involucrant cada cop més gent i llavors fer que la gent del barri, els veïns i les veïnes siguem partícips”.

Durant el seu any de vida, l’Assemblea ha estat vinculada a diferents lluites, contra els desnonaments, l’augment dels transports o les retallades a l’educació i la sanitat pública, en casos com el de l’Escola Univers o les urgències de l’Hospital de l’Esperança, i ha realitzat campanyes per denunciar la classe política i els fraus.
Ara comencen un nou any de vida amb alguns reptes.

Albert Roig, Assemblea Vila de Gràcia: “La intenció és anar funcionant cada cop millor i fer tasques sobretot de difusió per anar creixent. Ara és un nucli que està bé, però falta molta gent per poder ser més ambiciosos i tenir molts reptes. Però seguirem denunciant la banca, seguirem denunciant l’especualció”.

L’assemblea de la Vila de Gràcia continua reunint-se cada quinze dies i ja es plantegen tornar a realitzar les assemblees a les places a partir del 21 de maig.

Informen: Irina Gimeno i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.