Les AMPAs de Gràcia denuncien manca de places escolars públiques

 
00:00
Dilluns, 6 Maig, 2013

Les AMPA de Gràcia denuncien la manca de places d’educació pública al districte. Per això, han fet un informe que reclama la construcció de l’IES Vallcarca i de l’Escola l’Univers.

Els alumnes de l’escola Pare Poveda han de marxar del barri per continuar l’itinerari escolar de secundària. Aquesta és una de les denuncies que s’extreuen de l’estudi d’escolarització pública a Gràcia que ha elaborat la Coordinadora d’AMPA del Districte. L’informe reclama la construcció de l’IES Vallcarca, que seria l’institut de referència de la zona nord de Gràcia.

XAVIER OLIVELLA, coordinadora AMPAs de Gràcia:
“D’un solar que des de 2007 està aprovat en el pla d’actuació del districte de Gràcia la construcció d’un institut, d’un institut de secundària, seria el primer institut que tindríem aquí, a la part nord, al barri de Vallcarca i el Coll, i no el tenim fet.”

L’estudi també conclou que ja no hi ha oferta pública suficient per satisfer la demanda. Una situació que asseguren que s’agreujerà amb l’augment de la natalitat i la fidelització i aposta de les famílies per l’escola pública. Per això, la coordinadora d’AMPA reclama l’inici de les obres de l’Escola l’Univers, en barracons des de fa quatre anys.

ANDRÉS ENCIANAS, Coordinadora AMPA de Gràcia:
“Necesitamos consolidar, que se consolide esa red de centros de primaria, necesitamos que el Univers sea una realidad en el más breve espacio de tiempo posible y una realidad de un centro de dos líneas para poder absorver la demanda que hay en este territorio.”

En el curs actual, 2012-2013, la demanda de places públiques a primària en primera opció va ser de 512 sol·licituts per a una oferta de 475. A secundària, la manca de places va ser-ne de 19, només a la zona de la Vila de Gràcia i el Camp d’en Grassot. Aquestes xifres que s’extreuen de l’informe, volen ser un crit d’atenció de la comunitat educativa perquè l’Administració prengui mesures urgents.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.