Les carteres reials de Gràcia desfilen en camions

 
00:00
Dimarts, 7 Gener, 2020

La Laia guarneix la plaça de la Vila per la Festa Major de Gràcia, però com molts altres festers, també participa de la cavalcada de les Carteres Reials. És el segon any que col·labora amb el muntatge de les estructures que s’han hagut de modificar, ja que l’Ajuntament ha cedit tres camions per a les tres patges reials: l’Ona, la Sitar i l’Estel de Foc.

Laia Déu, Comissió de Festes de la plaça de la Vila de Gràcia
“Hem d’adaptar el que havíem pensat a poder posar-ho sobre un camió i que quedi bé amb les carteres davant, que hi hagi certa harmonia. Llavors, vam pensar, com que tampoc tenim un gran espai per guardar coses, vam pensar en una estructura desmuntable de tub de ferro, llavors en aquesta estructura hi haurà en una, unes cartes, en l’altra, uns segells i uns sobres.”

Des de 2008, Gràcia té una cavalcada molt particular. Se celebra un dia abans que la dels Reis d’Orient i són tres dones les protagonistes. L’any passat, va començar un projecte de renovació del seguici, ja s’ha fet amb el vestuari, i aquest any es farà amb la utilització de camions en lloc de cavalls o cotxes. A més, s’ha potenciat una ambientació vinculada al món de les cartes, per això hi haurà sobres, segells i una estafeta de correus.

Joan Sánchez, Fundació Festa Major de Gràcia
“També, el que hem reforçat molt és el teatre de carrer, és a dir, potenciar les músiques, el vestuari, potenciar també, que cada comparsa tingui una coreografia pròpia amb una música pròpia i sobretot, potenciar el fet que els patges puguin apropar-se al públic i parlar amb ells.”

Uns 500 voluntaris fan possible la cavalcada. Es podrà veure demà, 4 de gener, a les sis de la tarda. Sortirà des dels Jardinets de Gràcia i les carteres reials recolliran totes les cartes perquè els Reis d’Orient puguin repartir regals a totes les llars.

Informen: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.