Les famílies de l'Escola l'Univers demanen pacificar els entorns del centre

 
00:00
Dimarts, 21 Gener, 2020

A l’Escola l’Univers se superen els nivells de contaminació recomanats. De fet, se situa al número 9 del rànquing de pol·lució de les 54 escoles de Gràcia. Aquest equipament s’ubica al carrer de Bailèn, una via de dos carrils de circulació, per això les famílies demanen una intervenció urgent que pacifiqui la zona i, així, protegir la salut dels infants.

Edoardo Bazzaco, AFA Escola l’Univers
“Anem claríssimament pel tancament del carrer, per què? Perquè és l’element que fa que el nivell de contaminació d’aquestes dues escoles, estem parlant de 330 alumnes a l’Escola l’Univers, més 90 nens a la bressol, estem parlant de 420 nens que cada dia, en horari escolar, respiren aire que és, no dic irrespirable, però sí que està a nivell de contaminació per damunt.”

La comunitat educativa demana que el carrer de Bailèn sigui exclusivament per a vianants en el tram comprès entre la travessera de Gràcia i el carrer de Sant Antoni Maria Claret. Tot i que hi ha un projecte per reduir la via a un carril, aquesta intervenció no es farà fins que s’acabin les obres del Mercat de l’Abaceria. Des que han sortit a la llum les xifres de contaminació, les famílies tenen pressa. També reclamen que es tingui en compte l’altra banda de l’escola. Consideren que el carrer de Quevedo és insegur, ja que els vehicles l’utilitzen de drecera.

Edoardo Bazzaco, AFA Escola l’Univers
“Un canvi de sentit d’aquest tram del carrer de Quevedo, la lògica seria qui fa servir justament el carrer de Quevedo per saltar-se els semàfors de Bailèn, invertint el sentit, ja no es podria fer.”

L’escola també reclama millorar la plaça de John Lennon i fer un espai més amable, jugable i inclusiu.

informen: Aitana Molina / Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.