Lesseps continuarà sense reurbanització

 
00:00
Dilluns, 11 Febrer, 2013

La previsió per a la plaça de Lesseps era minimitzar-hi l’impacte de les obres de la Línia 9 del metro. De moment, tot segueix igual, mentre que altres places afectades també per l’aturada de les actuacions s’han reurbanitzat. Per això, els veïns i comerciants de Lesseps demanen que s’hi actuï i que l’espai es millori i quedi lliure d’obres.

Tres anys després, continuen les protestes. Els veïns i comerciants de la plaça de Lesseps es queixen del mal estat de les rajoles, de la gespa seca, de la manca de jocs infantils o d’un pipi can, o de la poca il•luminació a la nit de l’espai., . Unes demandes que ja es van fer quan es va inaugurar la nova plaça. Ara, a més, s’hi suma el tancat de les obres aturades de la Línia 9 del metro. .

MIREIA BARGALLÓ, presidenta de l’AV i comerciants de la plaça de Lesseps:
“Encara tenim aquí la grua i encara tenim aquí aquestes tanques que ens fan de separació física entre el que és la part nord i la part sud. Si sumem els períodes, fa més de 12 anys que estem patint les obres de la plaça sense tenir encara una data final.”

Pels comerciants, la situació és insostenible. La crisi, afegida al llarg temps d’obres a la plaça han fet que moltes botigues hagin abaixat la persiana. A més, creuen que el poc manteniment de l’espai no ajuda a crear un entorn agradable per als veïns.

JAVIER NAVARRO, comerciant de la plaça de Lesseps:
“La gente que quiere venir a comprar a este lado no viene por la incomodidad de pasar de un lado a otro por las vallas que tenemos aquí del metro que no nos han quitado. Al lateral de la plaza que hay una callecita han cerrado ya tres tiendas, en la plaza otra.”

ROSER ALZINA, veïna de la plaça de Lesseps:

“Tenim una gespa que mai no ha estat bé, es passa grans períodes de temps, o sigui mesos parlo, tancada perquè hi fan plantacions i no sé què, després quan està oberta, a part de que dura quatre dies com que no hi ha zona específica de pipi cans, sempre està plena de gossos.”

Des del districte reconeixen que han rebut les queixes i asseguren que estan treballant amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per trobar-hi una solució. Diuen, però, que la situació econòmica de la Generalitat no permet en aquests moments prioritzar la reforma de la plaça de Lesseps.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.