Limitació dels concerts a la Festa Major

 
00:00
Dilluns, 4 Març, 2013

La Festa Major de Gràcia continua reformulant-se any rere any per millorar i regular les activitats dels carrers que hi participen. Per això, després d’un debat intens, s’ha arribat a un acord en temes com l’accessibilitat, la finalització dels guarnits o la música a les tardes.

La Festa Major de Gràcia deixarà de programar concerts de manera ininterrompuda. D’aquesta manera, es limita la música a una tarda per carrer durant la festa. Això sí, continuaran els concerts–vermut al migdia i els de nit a partir de les 23 h. Aquest és un dels acords a què han arribat els 18 carrers de la Festa Major de Gràcia i el comitè directiu de la Fundació.

RICARD ESTRUCH, president de la Fundació Festa Major de Gràcia:
“Estem en temps complexos, en què prima molt la seguretat i la mobilitat i totes aquestes coses que des de les altes instàncies ens estan menjant el cap i posen en perill la cultura popular en general i nosaltres volem donar un pas endavant sense perdre l’essència del que és la festa major.”

Un altre acord és limitar el final del guarniment dels carrers a les nou del matí del 15 d’agost. Tot i el gran consens en línies generals, no s’ha pactat un nou dia per celebrar el pregó, ja que depèn del Protocol Festiu del districte. Aquesta nova regulació marcarà la festa major d’enguany, que es complica per a algun carrer, com el de Joan Blanques de Dalt. Els alts preus dels locals per poder preparar els guarnits i la manca de participació en són les principals causes.

RICARD ESTRUCH, president de la Fundació Festa Major de Gràcia:
“Jo no em veig sense que la festa major estigui dins del carrer de Joan Blanques, són 36 anys d’història.”

Ben direfent és la situació de la part de baix del mateix carrer. Fa dos anys que participen a la festa i ara han trobat un nou local que dóna aixopluc a noves idees i veïns amb ganes de participar-hi.

CARLA CARBONELL, presidenta del carrer de Joan Blanques de Baix del tot:
“També és veritat que el fet de ser una associació, com a mínim en el nostre cas, de ser una associació d’un carrer de festa major, etcètera, ens va donar una bona entrada perquè la persona que el llogava era gracienc de tota la vida i li va agradar la idea.”

El carrer de Joan Blanques de Dalt s’ha imposat com a límit el mes de maig per intentar trobar un espai i poder seguir participant de la festa.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.