Lluïsos de Gràcia es reinventa

 
00:00
Dilluns, 26 Març, 2012

Més de 150 anys de trajectòria avalen els Lluïsos de Gràcia, una entitat cultural de la Vila que ha decidit reinventar-se per fer front a la situació de crisi. La nova línia que volen seguir busca obrir-se més al barri, fomentar la participació dels socis i trobar noves fórmules de finançament.

Aquesta és la imatge de l'entitat als matins, però per primera vegada a la seva història els Lluïsos de Gràcia obriran tot el dia per rendibilitzar els 3.000 metres quadrats de què disposen. Aquesta és una de les estratègies per dinamitzar l'entitat, a partir del mes vinent hi començaran a funcionar els tallers matinals.

MARTA BUCH, gerent dels Lluïsos de Gràcia:
"Oferir activitats per a la gent que té temps, per a la gent gran o joves que potser estiguin a l'atur, oferim un ventall molt ampli de tallers, també volem fer altres coses per dinamitzar els matins, obrint el teatre a les escoles als matins, per tant programem titelles."

En la mateixa línia d'obrir l'entitat al barri, el bar també en serà protagonista, ja que es vol convertir en un punt de trobada per als veïns. Per això, s'ha iniciat un cicle de concerts gratuïts i el projecte de cistelles ecològiques. Trobar noves vies de finançament permetrà a l'entitat reprendre el projecte de reforma de l'edifici. Malgrat la crisi, ja s'ha reactivat la comissió d'obres, formada per una desena de socis que treballen en la remodelació del teatre i la millora de l'accessibilitat a l’espai. Amb aquests canvis esperen superar els 3.000 espectadors que van consolidar els espectacles de titelles l'any passat.

ORIOL HOSTA, president dels Lluïsos de Gràcia:
"Hem de fugir de la subvenció, la nostra subvenció som nosaltres mateixos, el nostre esforç està en aquesta línia, trobar noves maneres per entendre'ns, noves maneres per fer rendible aquest espai que tenim, que és nostre, per tant, l'hem de mantenir i projectar cap a fora."

Amb 900.000 euros de pressupost, 1.200 socis i 19 seccions, els Lluïsos de Gràcia han optat així per seguir sent autònoms, autosuficients i referents.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.