Més de 50 anys venent joies a Gràcia

 
00:00
Dijous, 8 Maig, 2014

 
Tot va començar en una porteria de la travessera de Gràcia el 1961, quan el pare del Jordi va reconvertir-la en una joieria. 12 anys més tard, la botiga es va traslladar a la cantonada de la travessera de Gràcia amb el carrer de Bailèn. Aquest punt era un dels eixos comercials de la Vila fa 30 anys.

JORDI MIRALLES, Miralles Joiers
"Venia tota la gent de Barcelona en dates especials a buscar coses aquí, per exemple, hi havia una botiga aquí davant que es deia Los Reyes, aquella botiga de joguines feia la competència a El Corte Inglés a l'època de Reis, per tant, nosaltres aquí a la botiga hi estàvem i a vegades no tancàvem fins a les cinc de la matinada."

Amb el temps la joieria s'ha fet més gran i el Jordi no ha dubtat a seguir el negoci familiar.

JORDI MIRALLES, Miralles Joiers
"Vaig estar anys d'aprenent sense cobrar un duro, d'aquells que arribaven i deies: 'vaig a fer una joia' i deien: 'no, tu agafa l'escombra i escombra el terra que has de començar per aquí', de la vella escola vaig fer jo, també vaig anar a l'Escola Massana de joieria, però sobretot, el més important és que vaig anar a fer gemmologia, que és l'estudi de les pedres precioses, a la Universitat."

Passa el temps, però els anells de brillants segueixen sent els protagonistes. El Jordi explica que a la botiga tenen molta cura de la talla per tenir peces de proporcions, simetria i polits perfectes. A més, mantenen tradicions com el canvi d'aparadors, ho fan estacionalment i en més de 50 anys mai no n'han repetit cap. Ara, han adaptat una zona de la botiga als rellotges per arribar a un públic més jove.

JORDI MIRALLES, Miralles Joiers
"Als 'skaters' els encanta aquest rellotge i per aquí al barri hi ha bastants, n'hi ha un altre, per exemple, que és el ProTrek que està especialitzat per gent que vol fer excursions i tenim el Centre Excursionista de Gràcia aquí que algun membre ha vingut a buscar algun rellotge. Després hi ha els bàsics, que són rellotges des de 20 0 30 euros, que això ho vol tothom."

Són una botiga de barri, familiar i que es preocupen pel servei postvenda. El Jordi creu que Gràcia els ha donat el caràcter. La formació, el tracte amb el client i adaptar-se els ha mantingut més de 50 anys al barri.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.