Més de 50 espècies floreixen als solars de Vallcarca

 
00:00
Dimarts, 11 Abril, 2017

 
Aquesta planta és una glicina. És una supervivent dels jardins que hi havia a la zona abans de convertir-se en solars, però també hi ha plantes oportunistes o invasives. De fet, en aquest descampat hi ha més de 50 espècies diferents. Aquests botànics urbans s’hi van fixar en veure una ruca silvestre.

Carlos Macías, biòleg especialitzat botànica: “Sí que és veritat que en els herbassars aquests dels solars de Barcelona no és habitual, per això, em va cridar l’atenció.”

Jordi Cebrián, Depana: “Sorprèn una mica trobar-la aquí, encara que no és gaire extraordinari, però sorprèn una mica trobar-la aquí i el que més sorprèn és que ha agafat una revifada impressionant, és molt alta i molt vigorosa.”

Aquests espais abandonats han deixat llibertat perquè creixin plantes i flors, i s’ha fet un jardí natural de bledes silvestres, alfals o borratja.

Jordi Cebrián, Depana: “Demostra que la natura, si la deixes té una capacitat d’adaptació i una capacitat de rebrotar de manera impressionant.”

Moltes espècies són anuals, de vida efímera, i en unes setmanes l’aspecte d’aquest descampat haurà canviat. L’absència de persones permet imaginar que aquesta seria la imatge d’una Barcelona apocalíptica.

Carlos Macías, biòleg especialitzat botànica: “El que veuríem no serien aquestes escenes que pinten uns escenaris molt desèrtics, més aviat el que tindríem, en un cas hipotètic d’abandonament d’una ciutat com aquesta, tindríem això, ple d’herbassars florits.”

Mentre no s’urbanitza la zona, aquest espai és un regal per als insectes, però també per als entusiastes de la botànica com el Carlos i el Jordi.

informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.