Neix GràciaCoop

 
00:00
Dilluns, 8 Gener, 2018

 

La Clara Comunicació fa només uns mesos que és una cooperativa. Es tracta de tres sòcies que, després de treballar com a autònomes, han decidit apostar per aquest model.

Marina Reig, La Clara Comunicació: “És el model que creiem que hauria de ser l’economia, vull dir que creiem 100% en aquest tipus d’iniciativa socio empresarial i evidentment, nosaltres havíem d’apostar.”

Aquesta cooperativa i sis més són l’embrió de Gràciacoop, una iniciativa per col•laborar i potenciar l’economia social i solidària al districte. Tot comença quan des de la cooperativa de coneixement Cal Tip s’adonen que no saben quins altres projectes amb aquest model empresarial existeixen a Gràcia.

Eugenia Sanjuán, Cal Tip: “Vam demanar quines cooperatives hi havia federades o no al barri de Gràcia i hi havien molt poquetes i és que realment no ens coneixem, per això va sorgir la iniciativa i també de créixer i de fer una mica més la localització del barri en el món cooperativista i l’economia social i solidària.”

Algunes coopperatives ja han començat a treballar juntes. És el cas de Cal Tip i l’Escola Nou Patufet amb una visita al centre dels joves que paticipen en el programa Garantia d’èxit de Barcelona Activa. L’objectiu és que la intercooperació sigui una constant.

Laia Pantinat, Escola Nou Patufet: “Iniciem un camí de treballar juntes, d’intercooperar, de coneixe’ns, de facilitar camins de comunicació entre nosaltres, que la gent d’aquí, els veïns i veïnes sàpiguen que hi ha altres models de fer empresa possibles.”

Amb el nou any Gràciacoop vol sumar altres cooperatives a aquesta xarxa, per treballar plegades i comunicar-se amb fluïdesa.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.