No es pot enderrocar la finca del Francisco, el veí de 80 anys desnonat de la Salut

 
00:00
Divendres, 9 Octubre, 2020

El Francisco Sánchez encara no ha pogut tornar a casa seva, tot i que el seu desnonament s’ha declarat nul. Aquest veí de 80 anys del carrer de Maignon, 6 va ser desnonant el mes de febrer, després de 45 anys vivint en aquesta finca. Ell era l’últim escull perquè la propietària del bloc, UPL Gràcia SL, pogués vendre tot l’edifici, ja que era l’únic inquilí que quedava. La promotora de la finca, va demanar un comunicat d’enderroc l’any 2018 que l’Ajuntament no li va donar, ja que hi havia constància que encara hi havia una persona vivint amb un lloguer de renda antiga. Per això, la promotora va presentar un recurs d’alçada. El 19 de febrer de 2020, dia en què es va fixar i executar el desnonament del Francisco, els Serveis Jurídics del districte de Gràcia en coordinació amb la Direcció d’Habitatge van constatar que amb aquesta nova informació s’havia d’admetre el comunicat d’enderroc, ja que la finca havia quedat buida. Des del districte de Gràcia asseguren, però que aquesta sol•licitud no va arribar a tirar endavant i el comunicat d’enderroc no va arribar a ser atorgat.
Un cop el jutjat ha declarat nul el desnonament del Francisco, el recurs d’alçada de la promotora s’ha desestimat definitivament i per tant, es manté la manca d’autorització d’enderroc de la finca. Tot i això, segons el veïnat s’ha malmès l’estructura de l’edifici i està inhabitable.
Davant la nul•litat del desnonament i sense la llicència d’enderroc, ara l’advocat del Francisco, Lluís Humet, ha reclamat que es torni l’habitatge del Francisco en condicions d’habitabilitat i amb els serveis d’aigua, electricitat i gas connectats. De moment, però no hi ha cap resposta per part del jutjat i el Francisco encara no té on tornar.

Des del districte de Gràcia asseguren que han presentat un informe favorable a la mesa d’emergència sobre el Francisco i que està seguint el seu curs.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.