Continua el soroll a la plaça del Sol

 
00:00
Divendres, 6 Juliol, 2018

 
Imatges cedides pels veïns
Aquesta filmació és d’ahir a la nit a la plaça del Sol. Des de fa mesos, l’Ajuntament ha fet diverses intervencions per intentar minimitzar el soroll i canviar els usos de l’espai. L’últim intent ha estat la instal·lació d’una àrea de jocs infantils però, segons els veïns, el terra de sauló segueix convidant al “botellón”.

Remei Polls, veïna plaça del Sol: “La gent comença a seure amb ampolles, amb llaunes, amb el menjar, el segon dia ja hi havia gent que ve amb la pizza, que és el que fan habitualment i menjant allà, i clar, allà és tovet i és fantàstic, alguns ja es porten la musiqueta i ara és com una mena de chill out de nit.”

Noemí Batllori, mare: “Aquests dies anem juntes amb la Gala, la meva filla de 5 anys, i va passar per aquí i un veí em va dir ‘al tanto, que ja he vist vidres’ i ens vam apropar i res vidrets petits, suposo de la nit, d’alguna ampolla.”

Per prevenir aquest ús de l’espai infantil, els veïns ja han demanat que la nova àrea es tanqui, s’hi posin bancs, ombres i una senyalització adequada del tipus d’espai. A més, continuen valorant la intervenció de la Guàrdia Urbana com a únic mètode dissuasori.

Remei Polls, veïna plaça del Sol: “El canvi d’usos és una cosa que hem demanat, però no es fa així espontàniament. La manera de protegir-ho ara és Guàrdia Urbana que nosaltres entenem que a la llarga la Guàrdia Urbana no és sostenible que vingui cada dia, però és l’única manera si simultàniament es van fent coses.”

De moment, la intervenció diària de la Guàrdia Urbana a les 11 de la nit per desallotjar la plaça, és l’única acció que realment funciona segons els veïns. Tot i això, creuen que no és suficient, ja que les terrasses segueixen obertes i molta gent es queda pels voltants, amb la qual cosa continuen amb 70 decibels a casa.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.