El Centre Ocupacional Eneida reclama més seguretat viària al carrer de Venus

 
00:00
Dijous, 4 Juny, 2015

 
El Centre Ocupacional Eneida per a persones amb discapacitat intel•lectual demana més seguretat al carrer de Venus. Aquesta via, on hi ha l’entitat, és una plataforma única de prioritat per als vianants. Tot i això, des del centre creuen que el carrer estret, la velocitat de molts vehicles i la manca de senyalització són un perill per als usuaris. El febrer de 2013 un jove del centre va patir un accident. Des d’aleshores les famílies i els professionals estan intranquils. Han presentat diferents instàncies al districte de Gràcia i han recollit signatures entre els familiars dels usuaris.

CONCEPCIÓN MOURIN, mare usuària del Centre Ocupacional Eneida
“La señal que pusieron en el suelo ni se ve, lo que necesitamos es que ya en cualquier colegio, en cualquier centro se necesita un nivel de seguridad, a nivel de señal, a nivel de suelo y claro, estos muchachos más, porqué están limitados.”

L’entrada, la sortida i l’accés al pati es fan a través del carrer de Venus.

MARTA GIACOMINO, directora del Centre Ocupacional Eneida
“Nos encontramos que cuando salen a la calle sea para ir a psicomotricidad, para volver a sus casas, pasan motos a mucha velocidad, ya hemos tenido un accidente, lo bueno de lo malo es que esto hace que todos podamos trabajar con el barrio, hemos hecho peticiones al Ayuntamiento, las famílias también se han implicado.”

Les famílies i la direcció del centre pensen que una bona solució podria ser posar-hi pilones, un semàfor o algun indicador per reduir la velocitat dels vehicles. Per exemplificar-ho, els usuaris han participat en un vídeo que han presentat en una activitat de la Guàrdia Urbana.

Les famílies consideren que les mesures que s'han pres de moment són insuficients i asseguren que continuaran reclamant més seguretat per evitar nous accidents.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.