Nou centre per treballar la intel·ligència emocional des de la infància

 
00:00
Dijous, 31 Octubre, 2019

Gestionar emocions com la ràbia, la tristesa o millorar la nostra autoestima. Són algunes de les competències que es treballen amb la intel·ligència emocional i, que sovint, s’ignoren en els programes educatius de les escoles. És precisament el que volen canviar els fundadors del projecte VEIE, un mètode per aprendre a viure millor.

Alexandre Maset, psicòleg i cofundador projecte VEIE
“VEIE té un enfoc preventiu i de promoció de la salut. Si tenim una bona intel·ligència emocional vivim de manera més lleugera, més tranquil·la i podem sentir pau i serenor.”

Des de principis d’aquest mes, la Vila de Gràcia disposa d'un nou centre per a nens i joves de tres a 16 anys on es treballa aquest mètode. La filosofia de VEIE és donar eines als més joves per evitar el bloqueig emocional i el futur patiment en l’edat adulta.

Alexandre Maset, psicòleg i cofundador projecte VEIE
“Fomentem aquest treball en etapes primerenques del desenvolupament i d’aprenentatge i llavors incloem a la família que això és un valor molt xulo perquè l’adult és el que estem... Som uns incompetents.”

Berta Gilbert, mestra i directora VEIE Barcelona - Vila de Gràcia
“Es pot explicar un conte on aquests protagonistes els hi passa alguna cosa, tenen un conflicte i s’ha de solucionar i amb els nens parlem com han solucionat els protagonistes aquesta història, com ho haguessin fet ells... Experimentació 100%, ells son els protagonistes de tot l’aprenentatge.”

Aquesta és la primera escola d’intel·ligència emocional amb un programa validat a Barcelona. Els seus impulsors expliquen que el local està situat en un barri amb molta conscienciació pel que fa al benestar de les persones.

Informa: Júlia Pujol i Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.