Nou Servei d’autopréstec a la Biblioteca Vila de Gràcia

 
00:00
Dimecres, 15 Març, 2017

 
Des de fa una setmana la Biblioteca Vila de Gràcia ha instal•lat dos terminals d’autopréstec. Amb aquest equipament ja en són 12 a la ciutat que incorporen aquest servei. Es tracta d’un mecanisme que permet reduir el temps d’espera en la gestió del préstec i el retorn dels documents. És un sistema de radiofreqüència que llegeix el codi de barres del carnet de biblioteques i el xip dels llibres, les revistes o els DVDs. Com que el servei d’autopréstec redueix els temps, permet als bibliotecaris poder dedicar més temps a orientar o informar els usuaris i a les activitats.

Juli Cervera, director Biblioteca Vila de Gràcia: "Aquestes màquines el que fan és que avancen la feina i fan que les transaccions, el moment del préstec, sigui força ràpid i força eficient pels usuaris. A la vegada comporta que els bibliotecaris quedin més alliberats del seu temps."

De moment, hi ha l’atenció posada en explicar el funcionament de les noves màquines. La Biblioteca Vila de Gràcia gestiona entorn de 200.000 préstecs anuals.

Juli Cervera, director Biblioteca Vila de Gràcia: “La Biblioteca Vila de Gràcia estem en una mitjana de 650 usuaris al dia i per la biblioteca és una gran millora disposar d'aquests dos terminals, perquè en ser una biblioteca de mida mitjana, està just al mig del barri de la Vila de Gràcia, té un alt ús per part dels usuaris, entren molt, no només usuaris que vénen a fer ús del préstec, sinó també estudiants i a partir d’aquí aquestes màquines poden agilitzar tots aquests tràmits.”

Són números molt alts d’usuaris per la mida de la biblioteca, per això des de direcció asseguren que el nou servei ajudarà al funcionament de l’equipament.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.