Nova edició del Coll Fantasy

 
00:00
Dijous, 16 Novembre, 2017

 
Des de fa 13 anys s’organitza al Centre cívic el Coll- la Bruguera el cicle Coll Fantasy. Aquesta edició està dedicada al subgènere del medieval fantàstic, on hi hauria el Senyor dels anells, Joc de Trons o Conan. Precisament els alumnes de l’Escola Joso de còmic, han treballat els personatges de Conan i els seus treballs es poden veure aquests dies exposats al centre cívic del Coll amb motiu del Coll Fantasy.
El cicle va néixer per remarcar la ciència ficció i la fantasia com a gènere, veient que ha generat multitud d’expressions literàries, cinematogràfiques, videojocs i jocs de rol. Per això el Coll Fantasy les engloba totes a través de diferents col•lectius del barri, que estaven interessats en algun dels àmbits i feien activitats per separat, així ara estan tots junts amb un objectiu comú.
El cicle s’ha inaugurat avui amb una xerrada. Aquest cap de setmana hi haurà el lliurament de premis del concurs de curtmetratges que es fa per segon any. hi ha hagut més de cinc-cents participants de 40 països diferents. També una marató de tres pel·lícules de cinema independent. El cap de setmana vinent hi haurà una mostra ‘editorials i autors emergents amb les presentacions de quatre llibres de medieval fantàstic. I una jornada lúdica organitzada pels col·lectius de joc de rol del barri.

Xavi Franch, director Centre cívic el Coll – la Bruguera: “Veure d’on ve tot aquest gènere que veu fonamentalment de la literatura i que després traspassats al còmic, al cinema, s’en fan versions de jocs de rol o de videojocs. Amb tot aquest material veure quantes coses teníem en comú per organitzar una cosa que a més posés el Coll en un mapa cultural d’un tema que gairebé no es toca, és curiós.”

Carlos López, coordinador concurs curtmetratges Coll Fantasy: “ Exportar el que seria el Coll Fantasy a arreu del món, tenim aquesta ambició i aquest hany l’hem hagut d’anomenar internacional perquè al final ens han arribat curts de tot arreu, estem molt contents.”

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.