Nova senyalització històrica de La Sedeta

 
00:00
Dilluns, 5 Octubre, 2015

 
La història de l’edifici del Centre Cívic la Sedeta es remunta a 1899. Era la fàbrica Pujol y Casacuberta que va ser de les primeres a Europa a produir teixits de seda crua en telers mecànics. D’aquí, que popularment es conegui com la Sedeta. Per no perdre la memòria d’aquest passat, avui s’ha presentat la senyalització històrica de l’equipament.

ESPERANZA ÁLVAREZ, directora del Centre Cívic la Sedeta: “El que vol és explicar a les persones el que hi havia abans aquí, com era l’antiga fàbrica, els espais d’avui, per exemple, aquest és el bar que aquí era la zona de telers, perquè els telers anaven a baix, perquè eren molt pesats, que hi havia on avui hi ha la sala d’actes? Que era la sala de billaires, d’ordidores.”

Aquest projecte s’emmarca dins de la recuperació de la memòria oral de la Sedeta, una iniciativa que ha lligat els testimonis dels treballadors de la fàbrica a través de les seves vivències i records. La nova senyalització, però no s’oblida de l’etapa posterior en què la lluita veïnal va ser clau per convertir aquest espai en equipaments públics i una plaça per al barri.

ANDRÉS ENCINAS, president de l’Associació d’Amics i Amigues de La Sedeta: “Hay un trabajo previo muy exhaustivo de entrevistas, de contacto con familiares, con antiguos trabajadores, en esta primera fase de rotulación lo que se hace es recuperar la personalidad, en cierta manera, la personalidad del centro.”

A partir d’ara qui vulgui conèixer la història de la Sedeta només haurà de recórrer les tres plantes de l’equipament. La nova senyalització mostra en imatges com eren antigament les diferents estances.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.