Penúltima nit de Festa Major

 
00:00
Dijous, 20 Agost, 2015

La Festa Major de Gràcia continua viva en la seva penúltima nit. Tot i que ja són set dies de festes, els veïns encara estan animats i organitzen sopars i concerts. És un bon moment també per fer valoracions.

Susana Font, Verdi del Mig: “nosaltres no ens podem queixar perquè aquí ha anat tot molt bé, malgrat el dia que va ploure que es va malmetre una miqueta alguna coseta, però en principi, d’ambient, no hi ha hagut cap incidència i avui com que ja estem acabant intentarem estar tranquil•lets i farem un sopar de carmanyola. “

Verdi, com cada any, va pujar a l’escenari del concurs de carrers guarnits amb la pancarta Respectem el guarnit, sumant-se a la campanya de tots els veïns. Tot i que ells no han patit cap destrossa al decorat per actes incívics, el problema sí que s’ha viscut en altres carrers.

“S’ha de respectar la feina que fa la gent i que som els pares els qui han d’ensenyar els nens, jo penso que a ‘lo millor’ si tenim sort d‘aquí a una generació no hi haurà vandalisme”.

Durant aquesta nit a Verdi del Mig han tornat a sortir al carrer a fer un sopar de veïns. De fons, una actuació musical per passar una nit tranquil•la, ara que la festa ja va a la baixa. També hi ha sopar per als visitants, fideus instantanis, coincidint amb el tema del carrer, japó.

I no gaire més lluny, al carrer de Providència han organitzat una botifarrada popular. El carrer que aquest any llueix una decoració molt musical, ambientada en l’obra de les Quatre Estacions, va tornar a fer Festa Major l’any passat, després de prendre’s un descans i engrescar la gent jove a participar.

Renato da Silva, carrer de Providència:“Faltava gent en aquest carrer i no teníem suficient mà d’obra per seguir les festes. Però un grup de gent jove ens va voler tornar a incentivar i vam decidir tornar a fer les festes de Gràcia aquí”.

D’altres, com el Renato, fa molts anys que estan a la junta organitzadora de la Festa Major del carrer Providència. Ell hi està implicat des de petit i hi fa de tot. Ha guarnit el carrer, avui està al càrrec de coure les botifarres i fins i tot ha actuat una de les nits de concerts amb el seu grup Vernon Court.

Renato da Silva, carrer de Providència:“jo corria per aquests carrers quan començaven a fer les festes de Gràcia, els meus pares i he anat creixent i m’he anat fent de la junta d’aquest carrer per seguir promovent aquestes festes de Gràcia”.

Més entrada a la nit, és moment per fer moure el cos. A la Perla, una de les millors apostes de la programació d’aquest carrer, el concert dels argentins Brea. Els caracteritza un estil poc conegut, l’stoner rock.

I a la plaça de la Vila, l’actuació de Sarramangu, grup finalista del concurs de la Campana que organitza el programa Batakada Radioactiva de Ràdio Gràcia. D’aquesta manera grups de música novells tenen l’oportunitat de tocar durant les Festes. Sarramangu ve de Molins de Rei per explicar històries en català i en clau de folk i pop amb influències dels anys 60.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.