Persones amb trastorn mental fan de guies turístics a Gràcia

 
00:00
Dimarts, 9 Abril, 2019

 
Ambient
Estan explicant la història de la Gràcia rumbera i industrial. Es tracta d’un itinerari conduït pels usuaris de Salut Mental Gràcia dins del programa La meva Barcelona. Avui la visita guiada la fan persones amb trastorn mental que expliquen una part de la història de la Vila a la gent gran de La Violeta.

Elvira Guitart, Espai Gent Gran la Violeta : “És una forma d’integrar-se, a més que ho fan bé, jo els tinc com a companys d’escriptura i m’he assabentat de coses que no sabia, o sigui que molt interessant.”

Francesc Fisas, usuari Salut Mental Gràcia: “És un enriquiment personal molt important, moltes coses no les coneixia, anava pel barri sense conèixer el barri i això m’ha servit molt a mi per poder explicar.”

Amb aquesta activitat es vol apoderar les persones amb trastorn mental i formar-les sobre patrimoni, cultura i turisme. Després, aquests coneixements es posen en pràctica en aquestes visites guiades.

Judith Sanjuan, subdirectora Grup ATRA: “A part de fer primer aquesta part més introductòria, després surten a passejar i van trobant edificis que els criden l’atenció, decideixen que són aquests els que volen preparar-se, sobre els que volen estudiar i llavors fan un itinerari.”

Francesc Xavier Mingorance, professor Universitat Pompeu Fabra: “Vam descobrir, a la biblioteca i sobre el terreny, la casa nadiua de Montserrat Caballé que és al carrer d’Igualada i això els va fer molta il•lusió, perquè vam estar buscant pel carrer d’Igualada fins que vam trobar la placa.”

Amb activitats com aquesta es vol combatre l’estigma associat al trastorn mental i millorar les habilitats socials i l’autoestima dels alumnes.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.