Primavera verda al Coll

 
00:00
Dissabte, 12 Maig, 2012

Des de fa set anys el centre Cívic del Coll- La Bruguera celebra la Primavera Verda, un cicle que pretén sensibilitzar i educar a la gent del barri sobre temes ambientals a partir de diferents activitats, com la Festa Verda, que es va celebrar dissabte passat, al Parc de la Creueta.
Les energies renovables han estat el tema d’aquest any, aprofitant que la ONU ha declarat el 2012 l’any internacional de l’energia sostenible per a tothom.

Xavier Franch, Director del Centre Cívic el Coll-Bruguera: “Estem aquí apostant, des del punt de vista del barri, de la comunitat, de les entitats del barri perquè aquest canvi sigui possible i puguem fer-lo, precisament, en els entorns més locals, més comunitaris posant el nostre gra de sorra en aquesta reflexió en la que ens hi juguem el futur.
Totes les entitats del barri han assumit un discurs de defensa de valors medi ambientals positius. En concret també estem treballant amb l’energia solar. L’escenari avui no està generant cap mena d’emissió ni està consumint electricitat directament de la xarxa, sinó està consumint l’electricitat que estan generant les bicicletes a través dels seus pedals i dues plaques solars que han connectat directament a la petita bateria d’energia que és el que s’està fent servir avui per parlar, actuar, per cantar. Després hi ha tallers, vàries activitats, que tenen a veure amb conceptes com reciclatge, forns solars, el tema de plantes també, forestal, etc. I és una forma també de poder veure que a nivell associatiu i a nivell de barri hi ha petits passos, com per exemple la cooperativa de consum que també ens fa el dinar, un dinar amb productes naturals biològics, i és una mica la suma de tot això el que pretén mostrar una altra forma d’entendre les coses, una altra forma d’entendre la relació amb la natura.”.

Dins la festa va tenir lloc l’habitual mostra d’entitats del Coll. Des de fa uns mesos, algunes d’aquestes entitats que tenien el centre cívic del Coll- La Bruguera com a seu habitual, han hagut de ser re-ubicades en altres espais, a causa dels reajustaments econòmics que han obligat a tancar el centre els caps de setmana.

Dani Benito, La Malèfica del Coll: “La mostra d’entitats la reunim un cop a l’any amb totes les entitats del barri i la Malèfica del Coll, la colla de diables, fa activitats pels nens. Des de fer xapes, pintar cares, de fer cua i banyes. Per culpa de la retallada vam haver [de marxar]. Hem pogut continuar tocant, per una negociació amb l’Ajuntament, dins del centre cívic. Però clar, sota la nostra responsabilitat. Si ens retallen l’únic espai que tenim, nosaltres com entitat podem fer pressió. Però clar, la resta de veïns no tenen opcions.”.

La Festa Verda d’enguany va comptar amb la novetat d’un lip dub, en què van participar tant les entitats com els veïns i veïnes per donar a conèixer les activitats que es fan per fer del Coll un barri verd. Més endavant el vídeo del lip dub serà presentat en un acte públic.

Informen: Neus Valls i Irina Gimeno

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.