Progrés, Fraternitat, Tordera i Llibertat ultimen el guarnit

 
00:00
Dissabte, 15 Agost, 2015

Els carrers de la Vila de Gràcia dediquen els seus últims esforços als guarnits de Festa Major. A les vuit del matí ha d’estar tot enllestit per tirar les traques que donen l’inici a una setmana de festes.

A Progrés tornen a explotar la seva inspiració cinèfila i treballen en la recreació de Pandora, de la pel•lícula Avatar.

Eulàlia Bargalló, carrer de Progrés:”Estem contents perquè fins ara no ha plogut, creurem els dits, ens ha donat moltes hores de feina perquè realment no les teníem totes i ara estem contents, la veritat, anem a bon ritme. Falta molta feina però tenim la sort a Progrés que tenim molta molta gent i podem avançar molt aquestes últimes hores.

Al carrer de Fraternitat de Baix aquest any han tingut menys mans a l’hora de preparar el decorat del carrer: Wiguonia, un poblat ple de flors carnívores. Però aquesta nit són molts els amics i coneguts que s’han apropat a ajudar-los, un fet que també s’ha de tenir en compte a l’hora de planificar-se.

Marta Soteras, carrer de Fraternitat de Baix (EFIT): “nosaltres encantats que vingui la gent però hi ha moments que és difícil repartir feina a tanta gent. La pressió d’haver d’acabar, que fan uns que fan els altres, tu què fas”.

Tot i que a Fraternitat acostumen a anar molt avançats durant la nit de guarnits, no és un dels primers carrers que encén la traca. Els que sí que podrien ser els més matiners inaugurant les festes són els seus veïns, els de Tordera. Quan els visitants passegin per aquest carrer els semblarà com si passessin per sota mateix d’una plantació de blat de moro.

Berta Estivill, carrer de Tordera:”Per sort ens falta una entrada per acabar de polir i aquest any ja estem, hem acabat molt d’hora. I si hi ha carrers veïns que necessiten ajuda i nosaltres ja estem, els donem un cop de mà”.

A Llibertat estan transformant el carrer en un Zoo, hi ha des d’elefants, a girafes o micos. Com passa a tots els carrers en aquesta nit d’emocions i nervis a flor de pell, tenen molta gent ajudant a decorar. La Isabel però, és una de les veïnes que ja fa un mes que treballa en el guarnit. En el seu primer any de Festa Major, ja s’ha convertit en una figura molt important en la preparació.

Isabel Fernández, carrer de Llibertat:”lleva veinti tanta piezas, por recortar, por pegar, luego se tiene que pegar de aquí, luego se tiene que pegar los ojos al final, lleva muchas piezas, hay que recortarlo todo, muy bien, muy distraido”.

Encara queden unes quantes hores per endavant fins que els carrers estiguin engalanats i comenci la Festa Major de Gràcia. Ara només queda esperar que l’amenaça de pluja no es compleixi durant aquesta nit i que demà els guarnits puguin lluir el primer dia de festa sense destroces per culpa d’aiguats.

Informen: Victor Torrents i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.