Projecte Noprice

 
00:00
Diumenge, 10 Juny, 2012

El diumenge es va presentar el projecte Noprice, una proposta de la jove pintora Judit Andreu, que parteix de la idea de treure les obres dels artistes al carrer sense intermediaris de manera que l’art es faci accessible a tothom.

Judit Andreu, creadora Noprice: “El projecte neix una mica de la impotència que ens trobem molta gent jove de no trobar sales d’exposicions, de no tenir espais per exposar, i sorgeix una mica d’estar al teu estudi, amb els teus quadres i anar-ne fent, anar-ne fent i anant-los tenint allà”.

Noprice, es refereix justament al fet que les obres no tenen preu. Andreu vol defugir així de l’art oficial, d’aquell lligat al mercat i reivindica un art més proper. Arribar a un acord amb el comprador, pagar a terminis o intercanviar l’obra per d’altres objectes o serveis són algunes de les alternatives que planteja per evitar un simple i fred intercanvi econòmic.

L’elecció d’aquesta ubicació, un solar buit al números 62-64 del carrer de l’Encarnació no és casual. És una antiga propietat de l’Església, que ara està en mans d’una immobiliària i està destinat a la construcció d’un bloc d’edificis i de places d’aparcament.

Judit Andreu, creadora Noprice: “L’elecció del solar, hi ha diferents punts. Un important és el punt estètic, que és el principal, el primer que et mires, és un lloc interessant estèticament, hi ha espai, i després hi ha totes les reivindicacions que hi ha al darrere dels veïns”.

Veïns del barri, units en la plataforma ‘Salvem el jardí’ reclamen la conservació de l’espai verd i que el solar es dediqui a equipaments per al barri, que és la funció que va exercir fins el 2002, any en què es va enderrocar l’antiga escola.

Malgrat que la plataforma no està vinculada al projecte Noprice, diumenge alguns veïns del barri van aprofitar per a entrar al solar que habitualment està tancat, i visitar un jardí al que fa temps que no havien pogut accedir, ja que està protegit per unes tanques.

Mercè Escaiola, veïna del barri: “Estem molt tristos perquè encara que hàgim fet molts esforços, sembla que serà molt difícil salvar tota aquesta part, perquè si volen traslladar-los, això és la mort segura, són uns arbres centenaris”.
Marta Montcada, veïna del barri: “Una ocasió única de demostrar que el jardí pot tenir més funcions, no només com a jardí, sinó com a cultura, com esbargiment, com educació dels nens, per atendre la natura convenientment i estalviar-nos una especulació increïble i destructiva que s’emportarà el jardí per complet ”.

Noprice és un projecte molt nou, però té la voluntat de ser una mostra itinerant amb la implicació de diferents artistes i modalitats com la dansa o el teatre, i de treure profit d’espais allunyats dels habitualment destinats a la cultura.

Informa: Irina Gimeno

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.