Punt i a part al projecte de residència artística Jiwar

 
00:00
Dimecres, 20 Novembre, 2019

Aquest pis del carrer d’Astúries ha estat durant més de set anys refugi d’artistes. N’hi han passat més de 300 vinculats amb la cultura i, sobretot, amb la idea de veïnatge, que ha estat l’essència de Jiwar. Ara l’espai físic de la residència d’artistes tanca, però la filosofia continua, amb més temps per dedicar als projectes.

Mireia Estrada, directora Jiwar
“El que volem nosaltres a partir d’ara és treballar per projectes, o sigui, el tema immediat, el que ens prenia el 80 % o el 85 % del temps, ara volem que aquest 80 % o 90 % del temps sigui donat a continguts.”

Els artistes que han passat per la residència han treballat la interacció amb el barri i amb la ciutat, han creat diàlegs creatius des de diferents disciplines. A més, Jiwar ha posat el focus en artistes d’imaginari no occidental. Diuen que ara donaran continuïtat a projectes que han quedat oberts, com l’hort o Memòria i ciutat. Una proposta que explica històries de gent gran que ha viscut sempre a la casa on va néixer.

Mireia Estrada, directora Jiwar
“Tenim molt material, encara ens falta una última fase de producció, pensem, per això és un material amb què volem fer una publicació, exposició itinerant per la ciutat. Donar molt de valor, també, a aquestes històries íntimes de les relacions vivencials, personals amb la casa. Hi ha qui diu la casa, diu l’entorn, diu, també, la història de l’habitatge a la ciutat de Barcelona.”

Jiwar perd l’espai físic, però continuarà dedicant-se a crear xarxa, continguts i creació i a fer veïnatge. Aquest ha estat el fil conductor i el que ha donat nom al projecte; el mot àrab “jiwar” significa, literalment, “veïnatge”.

Informen: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.