Qui som

Gràcia TV és una televisió online (www.graciatelevisio.cat) amb la voluntat d'informar sobre l'actualitat dels barris del districte de Gràcia.

Missió

Amics de Gràcia Televisió és una entitat cultural sense ànim de lucre que té com a objectiu donar suport als mitjans de comunicació locals, en particular al districte de Gràcia.

El 2008 es crea www.graciatelevisio.cat amb l'objectiu de tornar a tenir presència en la vida del districte de Gràcia. La filosofia segueix sent la mateixa: informar sobre les preocupacions dels veïns dels barris de Gràcia a través d'una televisió propera que reflecteixi allò que succeeix al costat de casa seva.

Descripció

Gràcia Televisió va néixer el 1989 amb ganes d'informar els veïns sobre allò que passava al costat de casa seva. Des del juliol del 1990 s'emetien diferents programes i informatius en període de proves, però va ser al mes d'agost d'aquell mateix any, coincidint amb la festa major, que veritablement va néixer Gràcia Televisió. En total es feien dues hores de programa diari en directe, de les 8 a les 10h del vespre, des d'una unitat mòbil situada a la plaça de la Virreina i que comptava amb cinc equips ENG per cobrir tota la informació.

La festa major es va acabar i la televisió va seguir emetent un cop per setmana dins de la programació del que aleshores era el Canal 39, compartit entre les deu televisions de districte de la ciutat. La programació constava de diferents programes sobre cinema, teatre amateur, música, esports, informació, debats i experimentació en els formats. L'any 1994, les deu televisions de districte, juntament amb l'Ajuntament de Barcelona, van generar Barcelona Televisió (BTV). Aquest canvi va suposar millores tècniques per a les televisions de districte, que van continuar tenint tota la llibertat en la seva franja horària.

Amb el pas dels anys, la presència de les televisions de districte dins de Barcelona Televisió (BTV) s'ha anat dissolent i des de l'any 2008 no s'identifica la informació que es genera des de Gràcia Televisió. Actualment, les televisions de districte tenen un espai setmanal a BTV dins del programa 'Infobarris'. El districte de Gràcia comparteix el programa amb Sarrià-Sant Gervasi, que s'emet cada dimecres a les 13.05h.

A més, la situació actual ha fet que aquest 2014 les televisions de Districte comencin un nou programa de personatges, "Històries particulars", que s'emet des de xiptv.cat (La Xarxa): http://www.xiptv.cat/histories-particulars