Radars s'esten pel districte

 
00:00
Dimarts, 14 Febrer, 2012

L'any 2008 el barri del Camp d'en Grassot va iniciar el projecte Radars, un servei que pretén reduir el risc d'aïllament i d'exclusió social de la gent gran. En tres anys, ja compta amb més de 200 veïns i comerciants que fan de radars veïnals. Ara estrenen un nou portal web que posa en comú tots els recursos i serveis per a gent gran que viu a Gràcia.

Amb aquesta nova eina digital, serveisgentgrangracia.org, es poden consultar totes les iniciatives que es posen en marxa en aquest àmbit. El portal és un pas més per consolidar el projecte Radars. L'Andrés fa dos anys que és un radar veïnal, ajuda els avis que viuen solsi explica que el més important són els valors de la sensibilitat i el respecte. Diu que aquest és un projecte eficaç, en què la detecció de qualsevol anomalia activa un protocol en el qual intervenen els serveis socials.

ANDRÉS ENCINAS, radar veïnal:
"Aplicar el sentido común a las cosas que ocurren, tú ves, tienes contacto con tus vecinos de la calle, los vecinos del portal, si observas un comportamiento anómalo, decaimiento físico, una situación extraña y actúas."

Aquesta iniciativa va destinada a persones majors de 85 anys que viuen soles o acompanyades d'altres persones grans, de més de 65 anys. Els voluntaris de la Creu Roja fan una feina de porta a porta per detectar els usuaris que compleixen aquest perfil i els demanen la conformitat per entrar a formar part del projecte. En aquest treball de camp també es busquen radars potencials perquè hi participin. De moment, ja hi ha 200usuaris.

FRANCESC UBACH, radar comercial:
"Jo venc diaris i revistes, doncs, la gent més o menys és la mateixa, o sigui que el dia que falta, dius ostres, el ‘fulano’ no ha vingut i t'hi interesses, preguntes i la majoria estan atesos i no hi ha cap problema o han marxat fora o tenia tos i no ha sortit."

Des de que funciona el projecte s'han atès 44 persones pels serveis socials del districte i 209 (dues-centes nou) tenen un seguiment telefònic. La valoració positiva del projecte fa que la xarxa estigui en procés d'expansió als barris del Coll i La Salut.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.