Sant Medir augmenta la seguretat sense perdre la màgia

 
00:00
Dissabte, 2 Març, 2013

Són les 10 del matí, i Gràcia desperta més activa que de costum. Una passejada pels carrers és suficient per adonar-se’n que avui és un dia diferent. Sant Medir s’avança un dia a la Vila, que celebra la festa més dolça de l’any.

Per la colla del Ca’l Ros enguany és un Sant Medir especial, són la colla portadora de la bandera de la Federació de Colles de Sant Medir i encapçalaran el seguici del vespre.

Marcel Torruella, president colla Ca’l Ros: “Aquest any ens ha tocat a nosaltres i amb molt orgull de portar-la, perquè portem dues banderes: la de la Federació i la nostra. A cada colla li agrada portar la bandera de la Federació perquè és la que representa a totes les colles”.
Núria Mateo, tresorera colla Ca’l Ros: “A més a més, aquest any fa trenta anys que estem sortint, o sigui, és el trentè aniversari”.

Passat un quart d’onze del matí, a la seu del carrer de Roger de Flor 303, la colla ha fet onejar les banderes des del balcó abans de baixar-les al carrer. Amb música inclosa, els romeus i romeves han pujat als cavalls i carros per començar el seguici que emprenien travessera de Gràcia amunt.

Durant tot el matí, com és habitual, les 26 colles participants han recorregut els carrers de la Vila i han passat per davant de la seu del districte de Gràcia per saludar a les autoritats i a la gent que s’aplega a la plaça.

Antoni Melgarejo: “Venim cada any, jo havia sigut soci de la colla de l’Amistat de Gràcia, la meva filla també, el meu fill també, o sigui, que gaudim d’aquesta festa des de fa molts anys”.
Sònia Melgarejo: “Jo des de molt petiteta sempre l’he viscuda amb molts nervis, arriba aquell dia i no dorms per la nit, perquè estàs esperant que siguin les vuit del matí per començar a fer tota la festa i gaudir-la”.

Al llarg del dia, les colles llançaran un total de 52 tones de caramels, que els assistents s’afanyen a recollir de les maneres més originals. Una festa tradicional, que celebra la 183ena edició, amb un públic molt fidel.

Pilar Martín: “Hi hem vingut tota la vida sempre amb la família, els sogres, els pares, una festa molt tradicional per nosaltres. I després un diumenge anem a Sant Medir a la muntanya, on està el Sant i tot això”.
Maria del Mar: “Jo de tota la vida hi he anat perquè sóc del barri, m’agrada molt i un any vaig anar a una carrossa i trobo que és un festa molt maca”.

Malgrat l’augment de l’exigència en seguretat per part de l’Administració, que podria arribar a impedir a partir de l’any vinent que els participants pugin als camions, enguany la festa s’ha celebrat amb més seguretat, però sense cap canvi substancial respecte d’altres anys.

Marcel Torruella, president colla Ca’l Ros: “En el recorregut que fem nosaltres aquí, van a pas de cavall, que és a 10 per hora. S’han d’extremar les mesures de seguretat tot el que sigui necessari i més, però hem de pensar que fa 183 anys que sortim, afortunadament no hi ha hagut mai res”.

A partir de les vuit de la tarda, les colles faran la tradicional desfilada baixant pel carrer Gran de Gràcia des de l’alçada del carrer de Nil i Fabra fins als jardinets.

Informen: Irina Gimeno i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.