‘Solfatara’ a una sala Beckett en perill

 
00:00
Dissabte, 18 Maig, 2013

Una parella amb problemes, trencada per dins. No sempre és fàcil que partint d’una premissa tan quotidiana i comuna al teatre, es pugui aconseguir sorprendre a l’espectador. Però això és justament el que aconsegueixen a la sala Beckett els tres components de la jove companyia ATRESBANDES, creadors, actors i autodirectors de ‘Solfatara’.
Hi ha un personatge més a escena, tot i que només el públic el pot veure, un petit terrorista casolà, com el defineixen els creadors.
Albert Pérez, companyia Atresbandes: “Represento moltes coses, des de les seves pors, fins la consciència en un moment d’un dels personatges, les alegries també. La part dolenta i bona de tots nosaltres. Una mica el nostre interior”.
Malgrat el que pugui semblar, el públic no para de riure durant l’obra. Són rialles sinceres, en concordança amb una obra fresca, d’una hora escassa de durada i a la bona interpretació de Miquel Segovia, Albert Pérez i Mònica Almirall.
La primera versió de ‘Solfatara’, de 10 minuts de duració, va néixer l’any 2011, l’obra va anar creixent a mesura que la representaven a teatres espanyols i europeus. 1r premi del jurat i del públic al festival de Birmingham, del seu pas per aquests indrets en guarda els sobretítols, ara ja no per traduir l’obra a l’anglès, sinó per utilitzar-los a mode d’acotacions iròniques. Bona acollida de públic i crítica, per el tercer projecte de la companyia.
Miquel Segovia, companyia Atresbandes: “El públic català o espanyol, pel tema de l’idioma, sí que entén molt més la complexitat de l’obra i no és tan còmica com ho pot ser a Anglaterra o a Kosovo, on notàvem que reien molt més. Potser es perdien més capes, més nivells, perquè realment la història és molt dramàtica”.
L’obra restarà a la sala Beckett fins el proper 26 de maig. La sala gracienca continua, doncs, amb la seva programació, malgrat la sentència del Tribunal Suprem, que fa una setmana, va donar la raó a Nuñez i Navarro, propietària del local. L’empresa demana renegociar l’arrendament i incrementar la quota, fet que la sala no pot assumir. La Beckett traslladarà les activitats de l’Obrador d’Estiu i les oficines al nou emplaçament de Poblenou, on encara, però, no hi ha una sala habilitada per a les funcions.

Informa: Irina Gimeno

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.