Un homenatge a la feina de la dona amb el fang

 
00:00
Dimecres, 21 Setembre, 2016

 
La galeria gracienca Las cosas de Matínez presenta una exposició col•lectiva de ceràmica. La mostra està inclosa dins de ‘Circuits Ceràmics’ on participen 27 espais amb motiu del 47è Congrès i Assemblea General de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica que es va fer la setmana passada a la ciutat. En el cas de Las cosas de Martínez es pot veure el treball de 10 ceramistes de diferents parts del món i amb obres diverses. Des de ceràmica més artística a més utilitària, des de tasses o gerros a una instal·lació d’una sopa de lletres reivindicativa o uns nius que en realitat són cabdells de ceràmica. També hi podem trobar mòbils, tasses amb cues de balena o corals marins. La galeria ha volgut amb aquesta mostra retre homenatge a les dones que ja treballaven la ceràmica a la prehistòria amb objectes quotidians de fang.

INÉS GARCÍA-ALBI, galeria Las cosas de Martínez: “La tarea de la alfarería en muchos casos recaían en las mujeres y era una tarea no menor, era una tarea mayor que necesitaban, ya te digo, conocimientos técnicos de cocción, de más... y entonces he unido mi interés por la historia de las mujeres con la de la cerámica.”

Segons explica la galerista, aquest tasca ha perdurat al llarg de la història a mans de les dones i actualment, la majoria de persones que s’hi dediquentambé ho són. Per això, l’ha titulat ‘Fang en femení’ i es podrà veure fins a finals de mes.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.