Un itinerari per descobrir la biodiversitat urbana de Vallcarca

 
00:00
Dimecres, 2 Octubre, 2019

No cal marxar a l’Amazònia per descobrir la biodiversitat. Només cal sortir al carrer i observar la flora i la fauna que ens envolta. Aquesta és la proposta de l’Aula Ambiental Bosc Turull i la Fàbrica del Sol, un itinerari per Vallcarca per identificar veïns com el vidriol.

Lara Saiz, Aula Ambiental Bosc Turull
“Sembla una serp, en realitat és un llangardaix i en ser un llangardaix li passa això, que a vegades, quan es veu molt amenaçat, pot deixar anar la cua i llavors, la imatge és molt impactant, perquè sembla com si estesis veient una serp que es parteix en 2.”

Animals com aquest s’amaguen entre els herbassars dels solars de Vallcarca. En aquests espais, es crea un ecosistema propi amb aliment i refugi, per a insectes, rèptils, ratolins o musaranyes. A altres racons del barri, com a l’hort de Farigola, es genera un altre ambient.

Lara Saiz, Aula Ambiental Bosc Turull
“Com que és un espai obert i amb tota aquesta vegetació tant de les cultivades com les plantes que trobem al marge, tot això fa també que trobem diferents espècies d’ocells.”

S’hi poden veure aus com el puput o l’esplugabous, que alguns veïns ja han inclòs al Calendari Natural de Vallcarca. Aquesta és una eina que, a poc a poc, es va ampliant i fa un retrat de la biodiversitat del barri.

Lara Saiz, Aula Ambiental Bosc Turull
“Fem un petit itinerari, lliguem una mica amb el projecte del Calendari Natural de Vallcarca que segueix una mica la fenologia al llarg de l’any i llavors en cada estació ens fixem en coses que passen en aquell moment concret.”

Aquest itinerari obre les activitats de tardor de l’Aula, enguany amb novetats com la col·laboració amb el Parc Güell i les obres que ampliaran l’equipament amb més espais d’hort i un llac naturalitzat.

Informa: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.