Un viatge pels barris del nord de Gràcia amb l’il·lustrador Miguel Gallardo

 
00:00
Dimecres, 21 Març, 2018

 

Són instruccions per visitar els barris de muntanya, les mateixes que va necessitar l’il•lustrador Miguel Gallardo quan li van proposar fer un quadern de viatge dels barris del nord de Gràcia.

Miguel Gallardo, il·lustrador: “Al principio no encontraba la cosa aquí, porqué el terreno también es muy difícil y hay una vida como escondida aquí, los centros sociales de reunión son un poco más reconditos y entonces tienes que buscar ahí, tienes que escarbar todo el rato y al final te encuentras sorpresas.”

La publicació, de 92 pàgines, dibuixa un mapa social i humà d’aquests barris de muntanya. Com diu l’autor, és un trencadís que lliga pedaços del passat i el present i incita el lector a perdre’s per sobre de la travessera de Dalt. Gallardo ha descobert, pujant carrers costeruts, uns barris que l’han fascinat.

Miguel Gallardo, il·lustrador: “Una vida comunitària muy importante, yo creo que más importante que muchos de los barrios de Barcelona, muy luchadores y muy orgullosos de su barrio cada uno a su manera, desde los que tienen los bares gallegos de toda la vida, hasta los de las asambleas, grupo de estudios,...”

Després d’un any i mig fent el turista per la zona, l’il·lustrador assegura que són tres barris molt diferents amb persones de moltes procedències, com els que estiuejaven a finals del segle XIX, la immigració dels anys 60, els ocupes o els treballadors de la Bruguera.

Miguel Gallardo, il·lustrador: “Mi teoría es la montaña es el espacio de los locos, todos los que son especiales suben aquí a la montaña.”

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.