Una aplicació permet mantenir el contacte entre el col·lectiu de salut mental

 
00:00
Dimarts, 13 Octubre, 2020

Aquest dissabte, dia 10 d’octubre, es va celebrar el dia mundial de la salut mental i des del Grup Atra que es dedica a l’atenció del col·lectiu de salut mental s’ha presentat una aplicació mòbil. Des del seu programa Actua s’ha desenvolupat Apptu@, un dispositiu perquè els usuaris estiguin més connectats i de manera més continuada amb els professionals i amb l’entorn comunitari.
Aquesta aplicació es divideix en dos vessants. Una pública i oberta a tothom, que vol ser una eina de sensibilització social per millorar el coneixement sobre el col·lectiu de salut mental i oferir informació d’interès per a tota la ciutadania. I una altra privada, dirigida als usuaris del programa Actua i les sves branques Actua Jove i Actua Dona i als professionals. En aquest espai privat es pot fer que el seguiment i les tutories personalitzades quedin enregistrades al moment i l’usuari té accés constant al seu pla individual de treball. També hi ha el contacte immediat amb els serveis d’emergències mèdics, de violència masclista, bombers, etc.
Des de l’entitat expliquen que han volgut crear Apptu@ com una eina intuïtiva i fàcil d’utilitzar. Ara, formaran els usuaris de salut mental, ja que també creuen que és bàsic que es formin en tecnologies i trenquin la bretxa digital que asseguren que existeix.
La idea d’aquesta aplicació fa temps que estava sobre la taula, però la crisi sanitària va fer que les idees aterressin. Tot i que des del Grup Atra i els programes Actua han continuat treballant aquests mesos, creien que era fonamental tenir noves eines per mantenir el contacte i seguir relacionats fàcilment tant amb els professionals com amb l’entorn.

Yolanda Guasch, directora programa Actua: “Hi ha hagut un discurs que s’ha mantingut durant el temps que ha estat distància social, amb persones que els hi estàs justament dient que important que és la socialització, llavors tot aquell treball amb algunes de les persones que s’havia aconseguit es va quedar aturat, ens ha afectat a totes i a tots, però amb aquest col·lectiu principalment, molt.”

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.