Una associació per promoure l’habitatge cooperatiu de Vallcarca

 
00:00
Dimarts, 14 Març, 2017

 
Volen que Vallcarca sigui per als veïns i no es converteixi en un barri dormitori i per al turisme. És el que assegura l’Assemblea de Vallcarca, que està pensant maneres de reconstruir el barri. En aquesta línia, ha creat una associació per promoure les cooperatives d’habitatge.

Aitor Terradadellas, Comissió Habitatge Assemblea de Vallcarca: “Si en aquests solars s’hi construeixen edificis alts, on només pugui entrar gent amb un poder adquisitiu alt, aquest barri s’acabarà transformant en un barri pràcticament turístic, on la gent només vindrà a dormir o d’estiueig. És interessant tenir aquesta cooperativa perquè ofereix una alternativa a com entrar a formar part del barri o a viure-hi.”

De moment, l’associació està treballant per la creació de grups interessats a viure en un model de cooperativa d’habitatge amb cessió d’ús a Vallcarca, de propietat col·lectiva i amb uns preus de lloguer assequibles. Asseguren que en aquests moments, un ciutadà mitjà ha de gastar tota la seva mensualitat per pagar un lloguer al barri.

Laura Espasa, Associació per la Promoció de l’Habitatge Cooperatiu de Vallcarca: “Hem començat ja a imaginar quin tipus d’espais ens agradaria que hi hagués en aquesta cooperativa, com també els espais comunitaris, dins del propi grup de la cooperativa i també una capa d’espais compartits amb el barri.”

El solar de la font de la Nina, a sota el pont de Vallcarca, és dels pocs espais de titularitat pública que hi ha al barri. Creuen que seria el més indicat per a la cooperativa d’habitatge. Esperen que a l’abril, amb la resolució del concurs d’idees de Vallcarca, l’Ajuntament plantegi la cessió d’ús de solars per a cooperatives d’habitatge.

Informen: Neus Valls i Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.